Skip to content

Polityka Prywatności

Szanowni Państwo,

niniejsza polityka określa sposób i zasady przetwarzania oraz ochrony Państwa danych osobowych w związku z korzystaniem przez Państwa ze strony internetowej www.fizjoterapiacentrum.pl

Administratorem Państwa danych osobowych jest spółka Fizjoterapia Centrum spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Bydgoszczy, NIP 953 277 66 80, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod nr 845721 zaś dane Inspektora Ochrony Danych znajdą Państwo na końcu niniejszej informacji.

Szanujemy Państwo prawo do prywatności, dlatego dokładamy wszelkich starań, by chronić Państwa dane osobowe, w szczególności stosując odpowiednie środki techniczne i organizacyjne.

Na naszej stronie mogą być umieszczone zewnętrzne linki umożliwiające Państwu bezpośrednie dotarcie do innych stron internetowych, w tym do serwisów społecznościowych takich jak Facebook czy Instagram, bądź też w czasie korzystania z naszej strony w Państwa urządzeniu mogą być zostać umieszczone pliki cookies pochodzące od innych podmiotów, w szczególności od dostawców takich jak Facebook czy Google+, w celu umożliwienia Państwu skorzystania z funkcjonalności zintegrowanych z tymi serwisami. Każdy z dostawców sam określa zasady korzystania z plików cookies w swojej polityce prywatności, w związku z czym nie mamy wpływu na prowadzoną przez dostawców politykę prywatności oraz wykorzystywania plików cookies. Ze względów bezpieczeństwa zalecamy, aby przed skorzystaniem z zasobów oferowanych przez inne strony internetowe lub serwisy, każdy z Państwa zapoznał się z dokumentem dotyczącym polityki prywatności oraz wykorzystywania plików cookies.

Korzystanie z naszego serwisu jest realizowane za pomocą bezpiecznego protokołu SSL, zapewniającego większe bezpieczeństwo danych.

W niniejszej Polityce posługujemy się różnymi pojęciami, których definicje znajdą Państwo poniżej:

  • cookie – jest to niewielka informacja zapisywana przez serwer na Państwa urządzeniu (np. komputerze), którą serwer może odczytać przy ponownym połączeniu się z tego urządzenia,
  • log systemowy – jest to informacja, jaką przekazuje serwerowi Państwa urządzenie przy każdym połączeniu, może zawierać różne dane (np. numer IP), z których można mniej lub bardziej dokładnie ustalić skąd nastąpiło połączenie,
  • adres IP – indywidualny numer, który z reguły posiada każdy komputer lub inne urządzenie podłączone do Internetu, numer IP może być na stałe związany z danym komputerem (statyczny) lub przydzielony mu na dane połączenie (dynamiczny),
  • protokół SSL – specjalny standard przesyłania danych w internecie, w którym transmisja jest kodowana, w odróżnieniu od zwykłego przesyłania, gdzie transmisja odbywa się otwartym tekstem.

W związku z korzystaniem przez Państwa z naszej strony internetowej, przechowujemy zapytania http kierowane do serwera. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL i dotyczą:

  • publicznego adresu IP urządzenia końcowego, z którego nadeszło zapytanie,
  • nazwy stacji użytkownika – identyfikacja realizowana przez protokół http, o ile będzie możliwa,
  • nazwy użytkownika podawanej w procesie autoryzacji,
  • czasu nadejścia zapytania,
  • pierwszego wiersza żądania http,
  • kodu odpowiedzi http,
  • liczby wysłanych przez serwer danych,
  • adresu URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (tzw. referer link) – w przypadku gdy przejście do naszej strony nastąpiło przez zewnętrzny odnośnik,
  • informacji o przeglądarce użytkownika.

Powyżej wskazane dane nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi naszą stronę i mają charakter statystyczny.

Za pośrednictwem naszej strony nie zbieramy w sposób automatyczny żadnych informacji za wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies. Gromadzone w ten sposób informacje wykorzystywane są przez nas m.in. do:

  • zarządzania stroną internetową,
  • monitorowania ewentualnych zagrożeń bezpieczeństwa,
  • badania ruchu odwiedzin naszej strony. 

Korzystamy z plików cookies stanowiących dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym, którym się Państwo posługują. Pliki cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

  • ułatwienia Państwu korzystania z naszej strony podczas jej przeglądania,
  • późniejszego skojarzenia danego użytkownika w przypadku ponownego połączenia naszej strony z urządzeniem na którym zostały zapisane,
  • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób korzystają Państwo ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości,
  • dostosowania zawartości naszej strony do Państwa preferencji.

Możemy wykorzystywać następujące rodzaje plików cookies:

„sesyjne” – przechowywane są w Państwa urządzeniu końcowym do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia przeglądarki internetowej,

„stałe” – przechowywane w Państwa urządzeniu końcowym przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Państwa,

„wydajnościowe” – umożliwiają zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych,

„niezbędne” – umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach naszej strony,

„funkcjonalne” – umożliwiające zapamiętanie wybranych przez Państwa ustawień i personalizację Państwa interfejsu,

„własne” – zamieszczane przez stronę,

„zewnętrzne” – pochodzące z witryny zewnętrznej w stosunku do naszej strony.

Informacje w żaden sposób nie są łączone z Państwa danymi osobowymi i nie są wykorzystywane do określenia Państwa tożsamości. Zakres informacji zbieranych automatycznie zależy od ustawień Państwa przeglądarki internetowej Użytkownika. Zalecamy sprawdzenie ustawień swojej przeglądarki, aby dowiedzieć się jakie informacje są udostępniane przez przeglądarkę automatycznie lub w celu dokonania zmiany tych ustawień. Przydatne będzie zapoznanie się z treścią „Pomocy” używanej przeglądarki internetowej i ewentualna zmiana konfiguracji.

Przeglądarki internetowe zazwyczaj domyślnie dopuszczają przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym. Mogą Państwo jednak samodzielnie dokonać zmiany tych ustawień i usunąć pliki cookies lub natwe automatycznie je blokować. Proszę jednak pamiętać, że ograniczenie bądź wyłączenie obsługi plików cookies może niekorzystnie wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na naszej stronie, a w skrajnych przypadkach także uniemożliwić korzystanie z niej.

Pliki cookies zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem naszej strony reklamodawców oraz partnerów.

Wobec przetwarzania przez nas Państwa danych osobowych, przysługuje Państwu prawo do:

  • dostępu do danych,
  • sprostowania danych,
  • usunięcia lub ograniczenia przetwarzania,
  • wniesienia skargi do organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

W przypadku pytań lub wątpliwości mogą się Państwo zwrócić bezpośrednio do naszego Inspektora Danych Osobowych – radcy prawnego Mai Sobocińskiej – Dura, pod nr telefonu 530 540 005.

Fizjoterapia Centrum

ul. Nowotoruńska 8
85-840 Bydgoszcz
Klub Sportowy CENTRUM

+48 733 396 633